Lokale regels

Buiten de baan
Buiten de baan wordt gemarkeerd door palen en/of hekken met witte markeringen.
Een bal is ook buiten de baan wanneer hij aan de andere zijde van het afscheidingshek tussen de baan en de hockeyvelden ligt.

Grond in bewerking (No Play) en aangepaalde bomen
Grond in bewerking (GUR) gedefinieerd door elk gebied dat omgeven is door blauwe paaltjes met een groene kop en aangepaalde bomen zijn verboden speelzones. Indien er sprake is van belemmering (zie Regel 2.4), moet de speler die belemmering ontwijken volgens Regel 16.1f.

Vaste obstakels
Hockeydoelen worden beschouwd als vaste obstakels waarvan ontwijken zonder strafslag is toegestaan volgens Regel 16.1a.
Ontwijken is niet toegestaan volgens Regel 15.2.

Status kunststof afslagmatten
Een kunststof afslagmat is een integraal onderdeel van de baan wanneer in gebruik is als afslagmat, in alle andere gevallen is het een vast obstakel waarvan ontwijken zonder strafslag is toegestaan volgens Regel 16.1a.

Droppingzone
Indien een bal in de hindernis achter de green van Hole 7 of van Hole 8 ligt of als het bekend of praktisch zeker is dat een bal die niet is gevonden tot stilstand is gekomen in de hindernis, heeft de speler de volgende opties met een strafslag:

  • Ontwijken volgens Regel 17.1 of
  • Als extra mogelijkheid, mag de speler de oorspronkelijke bal of een andere bal in de droppingzone droppen. De droppingzone bevindt zich links achter de green van Hole 7 of van Hole 8. Deze droppingzone is een dropzone zoals bedoeld in Regel 14.3.

Buiten de baan of hindernis
Indien een bal tijdens het spelen van Hole 2 of Hole 9 in de hindernis voor de afslagplaats van Hole 3 ligt, gemarkeerd met witte palen of als het bekend of praktisch zeker is dat een bal die niet is gevonden tot stilstand is gekomen in de hindernis, dan ligt hij buiten de baan.
Deze palen worden tijdens het spelen van Hole 2 of Hole 9 beschouwd als out–of-bounds markeringen. Voor alle andere holes zijn zij vaste obstakels.
De speler heeft de volgende optie met een strafslag:

  • Ontwijken volgens Regel 18.2a.

Indien een bal tijdens het spelen van Hole 3/12 in de hindernis voor de afslagplaats van Hole 9/18 ligt, gemarkeerd met witte palen of als het bekend of praktisch zeker is dat een bal die niet is gevonden tot stilstand is gekomen in de hindernis, dan ligt hij buiten de baan.
Deze palen worden tijdens het spelen van Hole 3/12 beschouwd als out–of-bounds markeringen. Voor alle andere holes zijn zij vaste obstakels.
De speler heeft de volgende optie met een strafslag:

  • Ontwijken volgens Regel 18.2a.

De met rode palen gemarkeerde hindernis links van Hole 6/15 en van Hole 7/16 zijn maar
aan één kant gemarkeerd en strekt zich uit tot het oneindige.
De speler heeft de volgende optie:

  • Ontwijken volgens Regel 17.1.

Winterregel – Plaatsen (vanaf 1 november tot 30 april)
Een bal die op een kort gemaaid gedeelte door de baan ligt, mag zonder straf worden verplaatst of opgenomen en worden schoongemaakt. De speler moet de bal plaatsen binnen 15 cm van de plaats waar hij oorspronkelijk lag, maar niet dichter bij de hole. De speler mag de bal eenmaal verplaatsen of plaatsen. Nadat de bal is verplaatst of geplaatst is hij in het spel.  Noot: “kort gemaaid gedeelte” betekent elk deel van de baan, met inbegrip van paden door de rough gemaaid op fairwayhoogte of lager.

Straf voor overtreding van de Lokale regels: de algemene straf
(Strokeplay: 2 strafslagen, Matchplay: verlies van de hole)

Downloaden lokale regels